Loading…

Shampoo med duft af blomster – godt eller skidt?

I flower factory kan du købe smukke, naturligt udseende, blomster arrangementer. Mange af vores blomster er endda blevet tilføjet naturlige dufte, så de fremstår endnu mere autentiske. Det er et af de bedre fremskridt i udviklingen af kunstige blomster. 

Parfume og blomsterdufte bliver tilføjet mange ting. Konvolutter, pengesedler i Canada, bøger, breve, og flere andre ting. Disse er alle ting væk fra kroppen. Men blomsterdufte er også at finde i et utal af kosmetiske produkter, som mascara, håndsæbe, pudder, deodoranter, vaskemiddel, cremer, og især shampoo og balsam. 

Man kan spørge sig selv, om dette er en god udvikling, i en verden hvor flere og flere udvikler parfumeallergi. Vi undersøger.

Risikoen for parfume allergi

Parfumeallergi er en sygdom i konstant udbredelse, i takt med at der bliver tilføjet parfume i mere og mere kosmetik. Der bliver efterhånden langt mellem shampooerne uden parfume. Allergien kommer til udtryk gennem rødmen af huden, kløen, og i slemme tilfælde, blærer og skæl. Det er en reaktion på duftstoffer i kosmetiske produkter. 

Det er især kvinder, der udvikler parfumeallergi, fordi der er flere produkter til kvinder, der er tilføjet parfume, end der er til mænd. Dette er dog ved at udligne sig, og indenfor de senere år, har man set stigende tilfælde af parfumeallergi hos mændene også. Selv små børn er blevet set udvikle parfumeallergi, fordi at de er blevet eksponeret for meget parfume i en tidlig alder. 

En af de store faldgruber, som folk nemt falder for, er shampoo med duft af blomster. Det kan virke naturligt og godt, at ens hår dufter, men det er meget skadeligt. Når man bruger en shampoo med parfume, vasker man også hovedbunden med den, og den kommer dermed i kontakt med huden, og dermed ligeså parfumen. Dette gælder også, når man har håret hængende ned af ryggen og skuldrene. Så har dit parfumerede hår kontakt med huden, og kan derfor medvirke til udviklingen af parfumeallergi

Naturlige alternativer

Heldigvis findes der et stigende antal af naturlige alternativer derude, og mange vælger at gå den vej, med god grund. Naturligt shampoo kan nemlig udvikles, og er langt sundere for dit hår og dig, end shampoo tilføjet dufte. Scandinavian Biolabs har eksempelvis udviklet en 100 % naturlig hårtabs shampoo. Der er derfor absolut ingen grund til at bruge shampoo der er tilføjet diverse kunstige dufte, når så gode alternativer findes derude. Scandinavian Biolabs har både shampoo, balsam og serum til både mænd og kvinder. Desuden er det et dansk mærke, udviklet i Danmark, så man er garanteret høje standarder. 

Så skal vi ikke lade blomster om at dufte af blomster, og shampoo (og andet kosmetik) om, at gøre hvad de er gode til, nemlig at pleje håret?