Loading…

Hvad er kunstige blomster lavet af?

Der er naturligvis forskel på kvaliteten af de kunstige blomster, som i høj grad kommer an på, hvilket materiale de er lavet. Det er nemlig således, at de kunstige blomster og planter kan fremstilles af meget forskelligt materiale. Materialet spænder over alt fra silkeblomster, skumblomster og plastblomster til papirblomster og dem lavet af latex. Det er særligt blevet populært at fremstille de kunstige blomster af latex, idet dette materiale er anses for at være blandt de mest realistiske, hvorved du vil kunne have svært ved at se forskellen mellem ægte og falske; man siger derfor også, at dette materiale går for at være tættest på at ligne de naturlige blomster. Lad os kort nævne, hvad fordelene er ved henholdsvis latex og silkeblomster.

Latexmaterialet kommer faktisk fra planter, idet der til fremstillingen heraf benyttes en særlig væske, som er fundet i 10% af alle blomstrende planter. I modsætning til den hårde plastik, der særligt blev brugt til at lave blomster i 1950’erne, er latex-blomsterdekorationer lavet af et blødere materiale, som sikrer mere naturlige former. Latex er således et formbart materiale, hvorfor det er muligt at indfange de særlige former i bladene og de ujævne konturer af blomster og stilke. Ideen er at gøre dem så realistiske som muligt, hvorved det altså også er meningen, at der skal være fejl, snarere end at der skal skabes et uhyggeligt perfekt udseende, som bare ikke er naturligt. Det stærke, robuste og holdbare materiale medfører, at du kan stille dem op i vaser ligesom ægte blomster. Med den rette pleje kan de vare hele livet. Yderligere er fordelen ved at anvende dette materiale, at det det er muligt at forme og farve så naturligt som muligt,

Silkeblomster kan se næsten naturlige ud og er et populært valg for kunstige bryllupbuketter af denne grund. De kan se attraktive ud, fordi silke er et så smukt materiale, men silkeblomster af god kvalitet er ikke et dagligdagsmateriale og kan således være meget dyrt.

Hvis det er holdbarhed, du er ude efter, så er silke imidlertid nok ikke det rette materiale, idet kanterne let kan blive ødelagt ved at få frynser rundt i kanten, og på den måde vil det altså let kunne ses, at blomsterne ikke er naturlige. Yderligere er det vigtigt at nævne, at silken kræver en smule vedligeholdelse, da blomsterne kan blive støvede og beskidte. Det vil altså sige, at kunstige blomster fremstillet af silke ofte er mest egnede til festligheder, idet de fungerer som nogle af de smukkeste kunstige blomster, men kræver en del vedligeholdelse i hjemmet.